Geboortedag * Maci jaar 2…

Geboortedag * Maci jaar 2…

Maci Klijnstra

Mijn lieve kleine Maci. Vandaag zou je 2 jaar zijn geworden. En zouden we je verjaardag vieren. Een dag vol plezier en geniet momentjes zouden we vandaag moeten hebben.. Een dag waar we naar toe zouden moeten leven. Inplaats daarvan is jouw geboortedag een dag geworden die we het liefst willen vermijden. En dat is niet eerlijk.. Niet eerlijk naar jou toe! Want ondanks het verdriet dat jouw geboortedag met zich meebracht is het in eerste instantie wel de dag dat jij bent geboren en wij jou voor het eerst in onze armen hebben gehouden. Wij jou voor het eerst hebben kunnen knuffelen. En jou kusjes konden geven. Dat wij jou voor het eerst hebben gezien. Een geweldig mooi meisje met alles erop en eraan. Ik probeer vaak terug te denken aan deze eerste momentjes met jou. Maar dat is best moeilijk omdat er zo snel van alles misging waardoor mijn hoofd overvol raakte en ik die momentjes niet goed meer terug kan halen. Maar door erover te schrijven moet ik er ook weer over na denken en hopelijk komt er toch weer iets terug. 1 ding ben ik niet vergeten en dat is dat jij zo ontzettend mooi was. Een mooi meisje met een gaaf huidje die super zacht aanvoelde. Een lief klein ( toch ook wel groot, bijna 4 kg) meisje die helemaal tot rust kwam in mijn armen. Maci die voor het eerst haar mamma in het echt ontmoet. Wat zal het voor jou ook fijn zijn geweest. Eindelijk uit die buik! Nu heerlijk in de armen van mamma. Ik weet wel zeker dat je de liefde hebt gevoeld! Ik was zo ontzettend blij en trots dat je er eindelijk was.. Opgelucht, want de zwangerschap was niet makkelijk. Uiteindelijk ben je maar 3 weken gebleven bij ons. 3 weken heb je gevochten om bij ons te mogen blijven. Het gevecht heb je verloren, maar de liefde voor jou niet. Want wij zullen voor altijd van jou blijven houden lief kindje van ons. Emma zal voor altijd jouw grote zus zijn, en dat vergeet zij ook niet hoor! Zij heeft het nog vaak over jou, en als wij het over onze kinderen hebben dan zegt zij ook altijd jouw naam. Nu ben je zelf ook grote zus geworden van Liv. En ook al is Liv nu al groter dan dat jij was, jij blijft altijd haar grote zus. Dat is wat wij aan Liv zullen vertellen, dat zij 2 grote zussen heeft, Emma en *Maci. Wij zullen jouw plekje altijd goed verzorgen en er zal altijd een mooi plekje in ons huis zijn waar jouw spulletjes bewonderd kunnen worden. Waar mensen jouw kunnen bekijken in je fotoalbum. En waar een kaarsje gebrand kan worden. En ik ga mijn best doen om ook aan de mooie momentjes te denken die wij samen hadden. Want ondanks al het verdriet hebben we ook wel even gelachen in het ziekenhuis. Mamma wilde samen met 1 van jouw verzorgers je luier gaan verschonen. Toen ik deze echter opendeed zat er een heerlijke stinkende verassing in van jou! Dus wat deed mamma, zij deed de luier weer dicht en zei tegen de zuster dat we deze voor pappa zouden bewaren. Toen pappa kwam zei mamma heel nonchalant, pappa wil jij even *Maci haar luier verschonen. Tuurlijk zei pappa, want hij vond het altijd heerlijk om jou te verzorgen. En toen hij de luier opendeed schreeuwde hij het nog net niet uit, want de luier zat eigenlijk wel heel goed vol.. We hebben toen echt wel even met z’n allen gelachen daar. Maar pappa verschoonde met alle liefde jouw luiers hoor! Nu doet hij dat ook met de luiers van je zusje Liv!  En op de een of andere manier poept jouw kleine zusje bijna alleen maar als pappa de luier gaat verschonen. En dan moet ik toch altijd even denken aan ons momentje *Maci. Emma en ik liggen dan weer heerlijk in een deuk van het lachen.

Wat we vandaag gaan doen om jouw dag toch een beetje te “vieren” is denk ik cupcakes bakken met Emma. En deze bij jouw plekje lekker opeten. Verder gaan we weer een wens ballon de lucht in sturen om jouw alle kusjes en knuffeltjes te geven die jij verdient. En ja er zullen ook traantjes zijn, want het gemis wordt toch geuit in verdriet. Maar dit betekent alleen maar dat wij ontzettend veel van jou houden lieve *Maci.

Mamma, pappa, Emma en Liv sturen jou heel veel kusjes en knuffeltjes naar boven toe en dat jij vanavond maar heerlijk mag stralen aan de hemel. Hopelijk zien je jou daar nog even. En dan zal Emma vast wel weer zeggen dat zij de *Maci ster zien schijnen..

Fijne geboortedag lieve *Maci…..

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: