Sinterklaas 2018

Sinterklaas 2018

Vandaag is het dan zover! Het is pakjesavond… Een avond waar Emma al heel lang naar uitkijkt. Ze vindt het erg spannend ook al zegt ze soms dat ze het helemaal niet spannend vind. Vanochtend was ze toch wel erg stilletjes en zei ze terwijl we naar school liepen, mamma, ik vind het toch wel spannend hoor! Logisch, want vandaag komt sinterklaas op school met de zwarte pieten. Ze mochten hem buiten opwachten en ik ben stiekem toch ook even gaan kijken. Ze zag me niet ( want dan wil ze gelijk weer met mij mee:) maar wat was zij een blij ei zeg.. Heerlijk om te zien. Ze zat te springen van blijdschap samen met haar vriendinnetje Juno. Echt zo schattig om te zien. En ja daar wordt ik ook erg blij van..

Toch zit ik zelf al weer een tijdje niet helemaal lekker in mijn vel. Verkouden geweest, wat ook niet helpt. Liv die de ene nacht heerlijk doorslaapt maar daarna toch ook wel weer een aantal  nachten wakker wordt, dus flink slaapgebrek hier. En dat nare gevoel in mijn buik alsof ik iets moet gaan doen waar ik heel erg tegenop zie. En dan weet ik eigenlijk al wel wat dat gevoel is. Pakjesavond vieren! De tweede x zonder *Maci. En ja dit jaar vieren we het voor het eerst met Liv. Wat daarentegen weer heel mooi is. Ik weet het niet, kan het niet zo goed verwoorden. Maar er is een soort van tweestrijd in mijn hoofd aan de gang. Het ene moment ben ik dolgelukkig en het andere moment kan ik alleen maar huilen. Waarom is het leven zo zwaar. En helemaal met de feestdagen. Dit was vroeger ( voor *Maci) altijd een heel gezellig gebeuren. Maar nu voelt het eigenlijk niet zo goed aan. Voor Emma en nu ook voor Liv zetten Paul en ik ons over dat nare gevoel heen en gaan we lachend en blij de avond in. Maar van binnen broeit het weer. Dat knagende ellendige gevoel. En ik weet nu al dat ik het de aankomende maanden weer extra zwaar zal krijgen.

Emma heeft het ook wel. Dit gevoel. Dat merk ik aan haar. Eerst dacht ik dat het kwam vanwege Sinterklaas. Maar ze is zo’n gevoelig meisje. Gister vertelde ze dat ze op school buiten aan het spelen waren en dat ze toen ineens verdrietig was. Ze miste *Maci… Zo zielig voor haar dat ook zij op haar jonge leeftijd al zo’n groot verdriet heeft meegemaakt en dit ook nog steeds voelt. Aan de andere kant ook zo mooi om te zien hoeveel zij van haar zusjes houdt..Ze is zo’n grote trotse zus en dat maakt mij ook zo trots op haar. En ik weet ook dat *Maci altijd voort leeft in ons eigen gezin. Zolang wij over haar blijven praten zal zij er ook gewoon bijhoren. Maar ja gemist wordt zij ook en daarbij horen nu eenmaal tranen.  Dus wat fijn dat Emma het er wel uit kan gooien. En dat ze er ook over kan praten. Ze is zo enorm gegroeid als persoontje…

Vanavond dus pakjesavond! Eerst lekker pannenkoekjes maken en natuurlijk opeten en hopelijk zal er een buurman piet op het raam kloppen en een zak met cadeaus achterlaten. En ik weet bijna wel zeker dat er ook een cadeautje voor * Maci bij zal zijn..  🙂

 

Eén gedachte over “Sinterklaas 2018

  1. De buurman Piet heeft ook het buurmeisje Piet meegenomen op pakjesavond want dat wilde ze zo graag. De cadeautjes voor de deur zetten vond ze echt heel spannend, wat als Emma voor het raam zit of ze doet meteen de deur open! Wat was ze opgelucht dat het goed gegaan was.

    Wat jullie meemaken en voelen kunnen wij niet begrijpen, maar het doet ons wel veel verdriet dat jullie het zo zwaar hebben. Wij vinden jullie als gezin zo liefdevol en sterk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: