Voor altijd gemis

Voor altijd gemis

Het blijft iets vreemds voor mij. Rouw! Ik denk dat ik nooit helemaal zal begrijpen hoe rouw in elkaar zit. Ik denk dat het ook iets persoonlijks is. Ieder mens ervaart rouw weer op een andere manier. Het ging weer even ok bij mij. Ik keek erg uit naar onze reis die we bijna gaan maken. En ik merkte dat ik weer iets meer kan doen op een dag. Tuurlijk voelde ik ook wel dat ik er nog lang niet ben. Dat punt voor mij waarbij ik mij weer wat meer mezelf voel, dat punt dat ik weer hetzelfde kan doen als iedereen, dat punt dat ik me weer blij kan voelen om de kleine dingen in het leven. Ik dacht echt dat het beter ging, maar dan ineens voel ik mij weer intens verdrietig. Krijg ik hoofdpijn van het huilen. Kan ik alleen maar denken aan mijn lieve kleine Maci die we niet mochten houden. En dan ben ik weer terug bij af.. Zo voelt dat voor mij. Dan kan ik niks meer. Heb nergens meer energie voor. Heb nergens meer zin in. Kan alleen maar huilen. Dit gevoel heb ik echt niet gemist. En ik kan hier ook zo niks mee. De tranen gooi ik er maar uit. Maar het verdriet wordt niet ineens minder. Laatst kreeg ik de vraag of het gevoel inderdaad minder wordt na een jaar. Nou het antwoord is nee. Als ik goede dagen heb dan kan ik ja antwoorden maar van binnen zeg ik nee. Op slechte dagen kan ik alleen maar huilen op zo’n vraag. Want het verdriet wordt niet minder, het gemis wordt niet minder, het verlangen wordt niet minder. Maar op goede dagen kunnen we gewoon net iets meer ondernemen dan op de slechte dagen. En naar mate de tijd verstrijkt zullen de goede dagen de overhand nemen van de slechte dagen. Althans dat is mij verteld… Ik ben nog steeds aan het worstelen merk ik. Maar zolang ik mijn gevoel volg in wat ik wil en kan kom ik uiteindelijk wel meer in de richting waar ik wil komen. Tijd zegt niks over rouw en aan rouw zit geen tijd verbonden. Elk persoon die met rouw te maken krijgt hoort zijn of haar eigen pad te kiezen. Helaas is de samenleving hard en heeft andere gedachten en meningen. Toch blijf ik mijn eigen weg zoeken in dit doolhof van gevoelens. En de mensen die mij die ruimte geven en die mij steunen in mijn zoektocht zijn de mensen die ik graag in mijn leven heb. Die mij de kracht geven om door te gaan en ook al zit ik nu weer in dit neerwaartse spiraal van verdriet. Ik weet dat ik ook hier weer doorheen ga komen. Gemis om Maci zal er altijd zijn. Dus het verdriet is iets wat ik zal moeten accepteren in mijn leven. Maar nu op dit moment heb ik het weer even heel zwaar…

Eén gedachte over “Voor altijd gemis

  1. Jeetje jes wat heftig allemáál het is ook niet te begrijpen waar om maci niet in jullie gezinnetje mocht blijven dat doet echt zeer en net wat je zegt je heb je goede dagen maar ook je slechte dagen daar doe je niks aan dat komt gewoon dan blijf je huilen om dat kleine meisje dat je niet ziet op groeien zo als Emma dat doet zo veel verdriet dat alleen jij kan voelen en het is echt met een jaar nog niet weg hoor daar gaan jaren over heen dat gaat ook nooit meer weg net wat je zeg zo gaat het goed denk je nou ik kan toch weer een beetje genieten zonder zo verdrietig te zijn maar verdriet ligt op de loer zo denk je nou het gaat eigenlijk wel goed en dan ben je weer nergen je denk ik ben weer bij af naar als je dan echter om kijkt dan zijn jullie toch al een hele grote stap op de goede richting en je moet gewoon op je gevoel af gaan ieder verwerkt het op zijn eigen manier de een heeft nu een maal meer tijd nodig om het verlies van zijn diebaren te verwerken en laat je tranen maar gaan dat mag en hoe een ander er overdenkt of zeg is hun pakje aan goed jij je niet voor de verantwoorden of te verdedigen zulken mensen weten niet waar ze overpraten die kunnen jou verdriet niet voelen jullie doen het echt goed en van die baal dagen blijf je toch houden .straks gaan jullie met vakantie zal ook niet makkelijk zijn maar probeer er van te geniet maci zal altijd bij jullie zijn en horen liefs van ons dikke kroel voor allemáál

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: